16 April 2011

indahnya,,

salam,
dah jadi rutin aku if makan, mesty nak depan laptop.
nnt baru mula nak cari cerita apa tak tgk lagi.
td, buka cerita ayat-ayat cinta.
ya allah, indahnya jalan cerita tuh,
lembutnya bahasa arab, terkawalnya pergaulan diorg.
cantiknya pakaian diorg, jubah, purdah.
baru aku kagum dengan kehidupan terkawal tuh.
baru aku rase cerita tuh best.baru aku taw beshnya bahasa arab ni.
tp untuk third language tak mungkin aku dpt amik bahasa arab.
setakat basic simple tau la, nak further ke level yang tinggi tak mungkin.


cantiknya aisha dalam cerita ni.



kawan aku penah suruh aku tengok cerita ketika cinta bertasbih
masa tuh tengok yang ketika cinta bertasbih 2.
mmg menarik sebab jodoh tuh mmg tak kemana.
islam ni indah jugak.
ya, maybe kadang2 aku jahil sedikit bab2 agama.
tapi kan ade mase lagi nak belajar.tak tahu banyak pon tak pe lah.
at least ade jugak initiative nak tau beberapa perkara kannn?
susah jugak untuk transformasi rohani.
ssh jugak nak bersihkan hati.
bukan senang nak senang huh.
guys, sebenarnye sebelum ni aku tentang hebat dengan cerita ayat2 cinta.
sebab pe?sebab aku tgk it was like `dekat luar macam alim je, tp kenapa dekat depan suami macam gedik`.
tp tuh normal sebenarnye, sebab diorg mengawal batas antara lelaki dan perempuan selagi belom ada ikatan yang sah.suci nya ikatan tu kan?
ya, aku tertarik dengan pakaian diorg dalam cerita ni, berhijab,berjilbab.
huhhhhhhhh,,,,

p/s : nak cari jubah,nak cari jubah