26 Maret 2011

found something instead of nothing

Situasi 1
aku duduk sangat lama dekat meja study.satu haprak tak masuk ape benda aku baca.
laptop kat depan mata,tangan pegang pensel mekanikal rm 2.murah bhai,murah aku beli.harap2 tahan lama.
nak buat air malas.tadi tgn aku laju je download lagu.headphone sekarang kat telinga.aku `godey-godey` mp4.dung dang dung dang lagu rancak kat telinga.genre ni tak sesuai utk study.aku cari lagi lagu ketenangan yang sesuai nak teman aku study.nahhhhh, lagu opick feat ngan melly goeslaw.sejuk hati.hurm,serabut lagi.kenapa nak belajar tapi tak cukup etika ni???hati tgh tak tenang.otak semakin cepat lupe.ahhhh,sekali buat dosa hati boleh jadi hitam.apa cara nak bersih kan hati? aku bukan tak pernah, tapi jarang2 praktikkan baca al-quran lepas solat.ssh sangat ke haishhh.fine2.uhhhh, jadi manusia bukan tahu nak mengeluh je,tp kena hargai. esok malam test melibatkan chemistry.bonding atom ligand titration semua ada.tak rasa ke perjalanan hidup macam titration?tgk je solution kat titration,sume standard.tapi concentration lain2.macam manusia punya otak pulak. tgk je sama. yang tak sama tuh tepu ilmu ngan tak je. berbalik pulak dgn analyte, hasilnya. chemical tu akan change in color  kalo letak lain2 indicator.tahap tukar colour tuh kira dah end point. end point tuh kira final. aku bukan saje2 nak cerita pasal chemistry apa.tp tak rasa ke tuh hidup student macam aku. otak sama je ngan kawan2.tp tahap tepu kat otak tuh tiba2 dah lain.kwn study byk ni, aku study byk ni. tapi bila dah end, dekat final.tup2 indicator tuh macam kau jawab soalan kat paper.lain2 kan. result pon lain2.tp success sebab experiment berjaya.situasi ni merepek tp mcm logik kan.

 lek,,lek,,tuh bukan pic lucah, tuh nak tunjuk bonding titration ngan perjalanan seorang pelajar.kat burette tuh standard.macam otak kita.concentration lain2.kat flast bwh tuh yang ade kaler2 tuh result.haha.lupa tunjuk indicator.

situasi 2
aku nak tanye kat korang, kehidupan korang hari2 abes macam tuh je,semua ade 24 jam, tapi ada tak b4 tido tuh kau pk balik ape kau dah buat ari ni.tak kesah lah benda baik ke jahat.aku pulak macam2 aku buat.byk benda ketawa.ketawa sekuat hati boleh hitam kan hato wooo woo woo.macam mana nak cuci hati? byk formula nak cuci hati.tp nak praktikkan semua amat lah payah sbb semangat macam tak tinggi sangat. mata dah mengantuk.kena gak paksa ni. huh?paksa belajar ke tido?wallahualam.

sshnya nak detect ape aku cuba nak sampaikan kat entry hari ni.` Ya ALLAH, bersihkan hati ku, supaya besok pagi bila aku bangun aku rasa ketenangan dan keceriaaan yang lebih elok dr semalam` amin.