20 Januari 2011

thaipusam n subway!


Selamat hari thaipusam.hari ni cuti.so semalam dah balik.tinggalkan shah alam.
sangat selesa bila dapat berehat-rehat di rumahh.
dapat makan yang sedap2 dgn family.huuu.
so makan lah subway.nak cerita sikit pasal subway~
 kalau yang dah tau tak apa,tp nak jugak cerita kat sini :)



ni i nak cerita pasal sandwiches je lah.sebab pasal salad ke pe nnt later up8 lain
so nak jadikan cerita, subway punya sandwiches ade 3 kategori: 

 



                         
                                       
kalau aku, prefer choice yang kat hot subs tuh, tuh kira macam local favourites laaaa.
nnt if nak order,bgtaw je lah nak yang mana.salad dressing ke, sos ke, check kat bawah ni : 
                                 italian,wheat,parmesan oregano,honey oat and hearty italian
                                 

           well,biasa aku amik parmesan oregano, rasa besh. kalo honey oat
cam tawar2 sikit.adalah sesuai untuk orang diet :)

nnt after tuh, ada pilihan lagiii.

6 inch or Footlong?
haaaa, kalau kita makan sorang amik lah 6 inch, tp misalnya makan 4 orang, better amik footlong.
sebab yang footlong boleh buat untuk 2 portion.jumat pon jimat beb!dannn kenyang!

 Untuk Dressing :

1. Cheese & veggies

cheese,onions,lettuce,tomatoes,pickles,
peppers,cucumbers,olives,hot peppers.

aku tak suka pickles, sebab boleh buat tiba2 rasa tak sedap pulak,kalau onions pon kena tgk jenis subs.

2. Sauce?


pada aku,ada `Umphhhhhhhhh` kalau ape2 pon dgn tomato sauce sikit,chilli sauce skettt.terbaek.
mayonis ngan thousand island mesty lah nak.sedapppppp.but nehi nehi kat mustardd.masammmmm!

dahhh boleh makann, ikot lah nak meal or dgn air je.makan subway tuh dgn air pon dah kenyangg jugak. :)

my faveritooooo;


SEMUAAAAAAAAAAAAAAA, hehe tak lah!


steak and cheese. rasa melting je chese dalam mulut.

sebab ape die rasa melting je?sebab nnt sandwiches kita ney die bakar dalam oven.so jgn risau lah boleh di makan panas-panas.yummy yeahhh!



p/s : lapaaa lahh pulakkk malam2.memang patut berat aku naik 15kg dalam masa 6 bulan :)