10 Juli 2010

sama je macam sebelum2 ney, , ,

aku dah seminggu naik semester baru
pindah ke rumah sewa baru
tilam baru,environment baru
housemate yang juga baru kenal
semuanya baru di sini.

bukan aku tak selesa dengan keadaan ini ,tp diri aku, cara aku memang macam ni
aku ssh nak adapt dengan sesuatu yang baru
semau tuh ambik masa yang lama.
sbb tuh aku hanya setia pada yang aku dah lama kenal
susah menjadi aku
susah menjadi seorang DANIELA 

okay

pengalaman duduk di rumah sewa : 

1. bila aku cuba utk bercerita dan beramah mesra, ada pulak yang tak tahu nak cakap apa.
    tp bila aku buat hal aku, ada pulak yang cuba nak beramah mesra. PAHAM tak di sini,
    yang keadaan tuh sebenarnye yang menghalang. tapi tak apa, aku cuba amik hati semua.

2. housemate sedang berkira2 utk share brg2 dapur seperti beras,gula,milo,telur dan segala.
    okay,aku tak tahu masak, apa aku nak masak sey,aku ada bgtaw, as if aku tak kesah pon 
    bayar je semuanya,tp if aku tak guna,aku halal je laa. housemate kata WAJIB guna.
    haishh,ssh kan bila aku tak tahu pk apa mknan aku nak makan bila diri sendiri yang kena
    masak? O_0
3. bila dah duduk di rumah sewa, semuanya aku kena berdikari sendiri. aku mmg lah buleh,
    tp sumetimes aku rasa aku amatlah manja.aku perlukan kau,perlukan die n die. sape die?
    itu adalah orang yang terdekat dgn aku.tapi sayang, semuanya jauh. aku hanya boleh
    mengadu dari jauh,dgn ber` sms. 

4. tiap2 weekend aku tak duk umah sewa, motiff? aku balik ke umah anty.abeskan masa di 
    sini,berliburan ke sana dan ke mari.ssh kan jd aku?tak rety2 nak blaja adapt dgn
    environment baru di shah alam.huuuu~

5. sepanjang di shah alam, aku ke sana ke mari dan hari2 balik sebelum subuh. sbb if malam 
    je mmg buhsan kalo duk di umah sewa.haishhhhhh, , ,
   *aku dengar nasehat kau di sana supaya tak jd gadis liar*

tuh je lah kot yang aku nak cite, sekadar pengalaman je, , tp aku ada je lepak2 ngan membe2, cuma ada yang duk hostel n seksyen yang jauh2 sket di shah alam.

maybe kawan2 aku semuanya duduk di hostel,tp aku sebagai diri aku, tak payah nak sombong sgt, bila aku ada masa aku tetap lepak ngan diorg, sbb aku nak jaga bonding kitorg,heeeeee~
okay lah,

dah tengahari, menu hari ni ::
=nasi puteh
=telur dadar yang digoreng ditabur sekali daun sup,daun saderi n bawang goreng
=tomyam campur fishhball,fishcake
=kari ayam yang ada kentang segala bagai,rasa nya ala-ala kari kelantan.huuuuuu~
=air ribena
=pisang montel
LAYANNNNNNNNNNNNNNNN~~~~nom nom nom

Tidak ada komentar:

Posting Komentar