15 April 2010

Cheeesyyy me!

*sigh* aku dah lama tak berblogging.aku bz. . bz uruskan menda yang aku rase penting n tak penting.macam2 cerita aku nak cerita.tapi aku malas.bukan untuk berahsia,tapi untuk menyedapkan hati
apa yang aku nak ceriutakan neh tak adalah penting atau apa,tapi untuk beberapa point ini,aku rase amat berharga.entry kali ni aku tak perlukan gambar untuk bercerita,hanya yang berminat,bacalah.

1. Rindu

aku terlalu rindu dengan kawan-kawan.ya,kami membawa haluan masing2 untuk hidup.mungkin perkara ni pin tak di HERAN oleh.tapi biarlah.aku rindu dengan kawan2 UiTM, can`t wait haaa nak meet diorang.,mesty beshkan,lepak2 minom2 n borak2 pengalaman praktikal masing2.hehe.sonok kot!aku rindu dengan arwah ayah,kalau die hidup,mesty rumah tak macam sekarang,sekarang semua orang bz.bz belajar dan bekerja.hehe.Rindu nak makan macam2,sekarang hanya duduk di rumah,tanpa nafsu makan,ari2 jumpa makanan yang sama.ouh,rindu jugak nak hujan,sini dah lama tak hujan!fuhh. . panas~

2. Kenangan

manusia neh kadang2 hidup dengan kenangan ke,kenapa perlu dikenang-kenang kisah lalu?semua orang jadikan kenangan untuk pengalaman hidup.Hidup hari ini dalam kenyataan,bukan dalam kenangan,sebab esok,kita tak tau apa akab berlaku,supaya kita lebih menghargai apa yang berlaku hari ini,bukan semalam,sebab sekali kita tak hargai,selamanya kita takkan hargai.ngehhhhh~

3. Pengorbanan

penah tak korang berkorban apa je untuk orang yang korang sayang/suka? pilih family ataupun dia?untuk pengalaman, aku harap pilihlah family,sebab bila family diabaikan,serta merta hidup neh ssh nak ada perjalanan yang sangat cantik.apa salah berkorban untuk family,sebab itu je harata yang kita taw ia kekal.bukan yang lain.tp untuk yang lain,kena berusaha untuk dapat.ya,berusaha~chaiyokk!

4. kenal

kalau dulu,aku kenal orang dari apa aku tgk cara n pemakaian orang tuh,tp sekarang semua tuh dah tak leh pakai,hati kena istiqamah bila kita tergerak hati untuk kenal orang tuh,bukan kenal dari apa kita tgk,tp dr apa yang kita rasekan,bukan ssh nak nilai orang,tp ssh untuk kita percaya,tp selagi susah tuh ada,selagi tuh kita tak rasa selesa,tp dr situ kita belajar sesuatu.heeee. . macam SHUPAI cakap,kadang2 kita rase kita neh dah dikira susah,tp sebenarnya,ada lg yang lg teruk dr kita.yaaa. . SYUKUR untuk segalanya~perjalanan dalam hidup kita,ALLAH yang tentukan,bukan MANUSIA.

5. Sabar

nak dijadikan cerita,bila kita dah belajar sesuatu yang lebih baik,berdoa untuk yang terbaik,kita jadi sabar,sabar untuk dimakbulkan DOA,sabar untuk perjalanan hidup yang lebih baik.Sabar untuk pencapaian yang terbaik. . sesuatu yang kita tak suka,kdg2 itu yang terbaik untuk kita. . memang aku akui kebenaran nnya,jgn salahkan takdir dgn apa yang berlaku,sbb tuh semua ujian untuk tentukan siapa diri kita hari ini dan selamanya.

p/s : aku rindu dengan kau, aku harap kau terus ingat pengorbanan aku selamanya, aku sabar tunggu kau,sebab aku betul2 nak kenal kau n jd kan kenangan kau hanya pengalaman untuk kau.aku nak sokong kau.*muahhhh*

4 komentar:

  1. kak kach..stay strong kayh.. whenver u need me, i'll always b by ur side.. hug kacima ketat2.. muahhh.. hee =)

    BalasHapus
  2. sabar kac sabar. hidup mmg perlu pengorbanan..and sabar is a remedy..

    BalasHapus