30 Januari 2010

P.U,D.I.N.G

last saturday arituh cambiase aku balik kluang.should be tak balek coz ade hal kat jb. . but cancelled, so alang aku balik, aku tade wat ape lah kan. . n kwn akak aku sowg neh mmg dah lame request nak aku wat puding.haha. . so aku bli brg2 n stat masak malam tuh. . 

 
oke,neh semua bahan2. . 


P.U.D.I.N.G
  • 1 tin jagung krim manis ye
  • 2 cawan custard-10 cawan air ( 1 cawan custard = 5 cawan air )
  • 1 1/2 cawan gula pasir
  • secubit garam
*campor jew semua bahan neh n panaskan kat atas dapur,api sederhana until pekat n likat


sila kacau seperti ini. . membina aksi2 yang camdoh~


 
Likat seperti ini. . 


 
dan kekuningan seperti ini. . 


KUAH PUDING ~

BAHAN A : (disediakan dalam mangkuk kecil dan dikacau b4 masuk dlm periuk utk di masak )
  • 2 biji telur
  • 1 cawan gula pasir
  • 3 sudu besar custard
BAHAN B : (di dalam periuk )
  • 2 tin susu cair ideal
  • setengah cawah susu pekat
  • 3 tin air (air paip pon tape,nnt kan nak masak atas dapur gak)
  • masukkan BAHAN 
*kacau atas dapur lebeih kurang 30 minit,api sederhana. . kacau sentiasa until pekat. 



then,pastu yang puding tadi,letakkan dlm cup. . aku bli neh kat kedai rm 2 je. .


 

  

  
macam2 bentuk mmg ade. . juz bli n letak jew dalam neh lepas angkat puding dr atas dapur,hati2. . panas~

nnt after dah seap,letak kuah n puding dalam peti ais. . tp mase letak kat peti ais,bg suam2 dulu,kang rosak plak peti ais tuh. .



TARAAAAAAAA~

 

 dah seap,n leh makan. . heheh. . 




2 komentar:

  1. you makes me wanna slurpppp on smothing! i'm craving for pudding!!! uwaaaa T_T

    BalasHapus